Fractioneel bankieren is de praktijk van het veel meer uitlenen dan men op kas heeft en daar rente over te vragen. Dit leidt ertoe dat het grootste gedeelte van het geld in onze maatschappij uit het niets gecreëerd wordt door de banken. En deze rekenen daar nog rente over ook.

Wij beschouwen deze praktijk als een verborgen slavernij. Fractioneel bankieren leidt tot een maatschappij waarin de schuldenlast alleen maar op kan lopen. Erg gunstig als u een bankier bent, voor alle anderen niet.

Fractioneel bankieren veroorzaakt inflatie en zorgt ervoor dat de economie een voortdurende expansie nodig heeft om te kunnen functioneren. Dit heeft de hele wereld een schuldenlast gegeven die uit zulke astronomische bedragen bestaat dat dit nooit terug betaald kan worden. Deze manier van geld scheppen houdt miljarden mensen op deze planeet in staat van armoede. Met andere woorden de hele planeet is door deze praktijk op het randje van de afgrond gebracht.

Nooit meer mag het scheppen van geld een rente schuld met zich meedragen. Wij zullen nooit vrij zijn zolang dit toegestaan wordt. Daarom gaat er wat ons betreft een dikke streep door deze praktijk.